food & spirit

Gasztronómia. És minden, amit érdekesnek találok. "Mindenevő" vagyok. Nekem, egy jól megírt Töltött káposzta recept olvasása többet jelent, mint három közepesen megírt novelláé. Ha valaki elolvassa Hamvas Béla, Rántott leveséről szóló gondolatát, akkor már nincs is miről beszélnem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.05.29. 14:16 Foodafok

AMBRA - Signs Of Love

 

"A teremtés, a lét kezdete, értelme, célja, törvénye mellett az embernek születésétől fogva tudott, a kezdetek kezdetéből magával hozott tudása a beavatás is.

Azt, hogy mi a beavatás, éppen úgy nem kell tanítani, mint azt, hogy mi a lét, mi a lélek, mi az élet, s mindennek mi az értelme és célja. A lélek legmélyébe ágyazva él a tudás a beavatásról, a tudás arról, hogy a természet világosságába születni nem elég - a földi élet igazi értelme és célja, hogy itt, ebben a sorsban, ebben az Énben, térben, időben, közösségben meg kell születni még egyszer, meg kell születni másodszor, az anyagi világosságnál fényesebb világosságba.
A beavatás éppen olyan ősélmény, mint a lét, a lélek, az élet, a sors, a valóság.

Az archaikus emberiségben a beavatás a legfontosabb, az egész életet eldöntő intézmény volt.

Aki nem esett át rajta, az mindössze egyszer született volt..."

Hamvas Béla

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene video chill ambra


A bejegyzés trackback címe:

https://usubufood.blog.hu/api/trackback/id/tr344552961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása