food & spirit

Gasztronómia. És minden, amit érdekesnek találok. "Mindenevő" vagyok. Nekem, egy jól megírt Töltött káposzta recept olvasása többet jelent, mint három közepesen megírt novelláé. Ha valaki elolvassa Hamvas Béla, Rántott leveséről szóló gondolatát, akkor már nincs is miről beszélnem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.05.07. 13:24 Foodafok

Szakmai továbképzés

Talán nem aktuális, de mégis úgy vélem, hogy elmeséljem nektek.

Úgynevezett, szakmai továbbképzésen vettem részt Balatonfüreden, áprilisban, ahol valóban érdekes dolgokat mondtak el. Egy profi előadáson vehettem részt, ahol az előadó nem volt más mint a Bock Bisztró társtulajdonos Séfje, Bíró Lajos. Fantasztikus, gördülékeny és élvezetes előadás volt.

 

Szó volt többek közt minden olyan új, vagy újnak vélt konyhatechnológiáról, amelyek manapság a szakma oly régóta álló vízébe, hatalmas keverést eredményezet. Most mindenki ezekkel az új csodáktól remél valamit, pedig intő példa lehet az alábbi idézet ami szintén Bíró úr szájából hangzott el. „ ….. azok a szakácsok akik azt hiszik, hogy mert egyszer láttak ilyet közelről működni, és azt gondolják, hogy mostantól kezdve ők a sous vide eljárással hű de milyen jól fognak főzni, azok nagyot tévednek! Ugyanis az a szakács amelyik eddig is sz*rt főzött, az ezek után a sous vide alkalmazásával is sz*rt fog főzni.” Nagy-nagy igazság. Ugyanis elengedhetetlen a jó alapanyag ehez az eljáráshoz, arról nem is beszélve hogy az anyagismeret is elég hiányos némely szakácsnál (és sajnos séfneknél is). Ennek ellenére, mint már említettem nagyon tanulságos volt ez a bemutató.

Nem győzöm hangoztatni, mennyire hálás vagyok Bíró úrnak és „segítő jobb kezének” Varjú Viktornak, hogy akció közelben lehettem.

Csak mellékesen jegyzem meg, az alábbi gépekről és eljárásokról volt még szó: Holdomat, Paco Jet, Termomixer, valamint a már emlitett sous vide használatáról.

Remélem munkánk során egyre hamarabb és egyre többször találkozni fogunk ezekkel a gépekkel, eszközökkel.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gasztro borjú szárnyas


A bejegyzés trackback címe:

https://usubufood.blog.hu/api/trackback/id/tr34501382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása