food & spirit

Gasztronómia. És minden, amit érdekesnek találok. "Mindenevő" vagyok. Nekem, egy jól megírt Töltött káposzta recept olvasása többet jelent, mint három közepesen megírt novelláé. Ha valaki elolvassa Hamvas Béla, Rántott leveséről szóló gondolatát, akkor már nincs is miről beszélnem.

Naptár

2010
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

2010.09.20. 13:33 Foodafok

Orda (savsajt), vagy zsendice

Az orda egy másodlagos eljárással, tejsavóból készített sajtféleség. A sajtgyártásból visszamaradó savó még sok ásványianyagot, tejcukrot, albuminfehérjét és zsírt tartalmaz. Ha a savót természetes úton megsavanyítják (vagy ecetsavat adnak hozzá), majd 70-90 °C-ra…

1 komment

Címkék: sajt orda zsendice


2010.09.20. 10:00 Foodafok

Kápia, a grillpaprika

Paprikát sütni nem egyszerű dolog: az egyik fajta keserű lesz, a másik megfonnyad, a harmadik ízét veszti. De nem így a kápia paprika! A kápia paprika egyelőre újdonságnak számít hazánkban, ezért csak elvétve találkozhatunk kárminpiros termésével a zöldséges pultokon. Pedig…

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség paprika kápia


süti beállítások módosítása