food & spirit

Gasztronómia. És minden, amit érdekesnek találok. "Mindenevő" vagyok. Nekem, egy jól megírt Töltött káposzta recept olvasása többet jelent, mint három közepesen megírt novelláé. Ha valaki elolvassa Hamvas Béla, Rántott leveséről szóló gondolatát, akkor már nincs is miről beszélnem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.09.02. 20:22 Foodafok

Criss Angel

 

 

 
 

 

Criss Angel született Christopher Sarantakos (New York 1967 december 19.) zenész, bűvész,  szabadulóművész és kaszkadőr. Kitalálója és rendezője a Criss Angel Mindfreak című televíziós sorozatnak.

Már gyermekkorában szerette a zenét, dobolni tanult és mindig is érdekelte a bűvészet. Legnagyobb hatással Harry Houdini volt rá. Bűvésztudásával már tinédzserként fellépett születésnapi bulikon és éjszakai klubokban. Sok minden mással is foglalkozott: 18 éves korában pirotechnikusi vizsgát tett, 7. fokozatú fekete öves harcművész és táncol is.

Criss az ABC tv-csatorna egy órás „Secret” című műsorában debütált közreműködőként. 1998-ban a World Of Illusion műsora következett. Több televíziós műsorban is fellépett, de átütő tévés sikert az A&E channel-en szerdán esténként vetített "Mindfreak" show-jával ért el.

Angel az egyetlen bűvész, aki kétszer is (2001, 2004) elnyerte az Év Merlin Bűvésze-díjat (Merlin Magician of the Year).

A háztetők feletti lebegős trükkjét ő maga magyarázta el az egyik DVD-jén, e szerint a trükköt eredetileg egyik barátja, Jacob Spinney találta ki. Sok más mutatványa közismert a bűvészek körében. Sokan azzal vádolják, hogy filmes trükköket is alkalmaz, például számítógépes utómunkákat, kötött kameraállásokat vagy beépített embereket. Angel visszautasította a vádakat és a második évadra bevezette az ún. "Néző kameráját", ami videokamera, amit egy állítólag véletlenszerűen kiválasztott nézőnek ad, hogy kedve szerint filmezze a műsort. A második évad végére azonban egyre kevesebbszer tűnik fel a Néző kamerája, akkor is csak kisebb trükköknél.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magic criss.angel


A bejegyzés trackback címe:

https://usubufood.blog.hu/api/trackback/id/tr892267499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása