food & spirit

Gasztronómia. És minden, amit érdekesnek találok. "Mindenevő" vagyok. Nekem, egy jól megírt Töltött káposzta recept olvasása többet jelent, mint három közepesen megírt novelláé. Ha valaki elolvassa Hamvas Béla, Rántott leveséről szóló gondolatát, akkor már nincs is miről beszélnem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.11.02. 18:49 Foodafok

Argentin lencsegulyás

0,20 lencse
1 l víz
1 kocka zöldség erőleves
0,40 paradicsom (hámozott és kockára vágott)
1 nagy hagyma, kockázva
1 sárgarépa, szeletelve
0,15 alma (hámozott, magozott, kockára vágott)
0,10 fagyasztott zöldborsó
fokhagyma
15 ml olívaolaj
60 ml Barbeque sauce
0,01 paprika
só és bors, ízlés szerint

 

 

 

A lencsét kevés vízzel tegyük fel főzni, majd kis idő múlva, öntsünk hozzá zöldségből készült alaplevet. Forralás után, csökkentsük a hőt, és pároljuk még 20 percig.
Keverje össze, majd adjuk az éppen forrásban lévő lencséhez, a kockára vágott paradicsomot, hagymát, sárgarépát, almát, borsót, fokhagymát, olívaolajat,
Barbeque saucet, és a pirospaprikát. Továbbra is lassú tűzön 20 percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk. Egy nagyon jóízű és tartalmas egytálételt kapunk belőle. Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!

Címkék: lencse argentin gulyás bogrács vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://usubufood.blog.hu/api/trackback/id/tr441890293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása