food & spirit

Gasztronómia. És minden, amit érdekesnek találok. "Mindenevő" vagyok. Nekem, egy jól megírt Töltött káposzta recept olvasása többet jelent, mint három közepesen megírt novelláé. Ha valaki elolvassa Hamvas Béla, Rántott leveséről szóló gondolatát, akkor már nincs is miről beszélnem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.06.24. 12:35 Foodafok

EB 2008

Már megint mindenkitől azt hallom, miszerint a német válogatott robotfutballt játszik, nincs benne semmi szépség, hiányoznak a bravúros megoldások. Szerintem a precíz és megtervezett játékban nincs szükség bravúros megoldásokra. Ha egy csapat képes megtervezni, és a tervét végre is hajtjani, akkor nincs szüksége akrobata mutatványokra, hanem csak lövi a gólokat és nyer. Csodálatos dolog null - kettőről fordítani, de talán nem kéne kettővel vesztésre állni, és akkor nem kellene csodálatosan fordítani sem. Kettővel kell vezetni, és aztán hárommal nyerni. Na, pontosan ezt csinálják a németek.

Törökországnak kilenc sérültje és eltiltottja van. A török válogatott eddig várakozáson felül szerepel az Európa-bajnokságon. Az utolsó pillanatokban verték meg a svájciakat és a cseheket – ez a győzelem mellesleg a továbbjutásukat jelentette -, míg a horvátok ellen az utolsó utáni pillanatban, a 122. percben egyenlítettek és végül jutottak tovább büntetőkkel. Ennek a nagy menetelésnek azonban áldozatai is vannak. A csapat egy része sérülés, a másik része az összeszedett sárga illetve piros lapok miatt nem szerepelhet a németek elleni elődöntőben.

"Különlegesen büszke vagyok. Ilyet még nem tapasztaltam amióta a pályán vagyok." – mondta Hiddink. A legyőzött van Basten szerint az oroszok megnyerhetik az Eb-t. A kedvéért meg is nyerjük, legalább azzal vígasztalja Hiddink a nemzetét, hogy a legjobbak verték ki őket.

A spanyolok az első szakaszban úgy szerepltek, mint általában, sorozatban megnyertek három meccset, de a negyeddöntőt ezúttal nem veszítették el, úgy, mint szokták.

A törökök elfogytak, a németek már az Eb-ünnepet tervezik. Folytatódik az orosz káprázat vagy nyer a spanyol tehetség? Tényleg, ki lesz az Európa-bajnok. 

Szólj hozzá!

Címkék: foci


A bejegyzés trackback címe:

https://usubufood.blog.hu/api/trackback/id/tr27536758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása