food & spirit

Gasztronómia. És minden, amit érdekesnek találok. "Mindenevő" vagyok. Nekem, egy jól megírt Töltött káposzta recept olvasása többet jelent, mint három közepesen megírt novelláé. Ha valaki elolvassa Hamvas Béla, Rántott leveséről szóló gondolatát, akkor már nincs is miről beszélnem.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.06.13. 12:27 Foodafok

Kreatív Konyhafórum

Megint egy kicsit lemaradva közlöm, de a Vendéglátás on-line oldalon és több újságban is meghírdetett Fórumon, én is részt vettem.

Mint már oly sokszor az előadások után, délutánra parázs viták alakúltak ki. Nem csodálom! Mindenkiből egyszerre tőrt fel a hosszú-hosszú évek alatt felgyülemlett sérelem és tüske. Mindenki azonos problémákkal küzd. Például megemlíteném, hogy az eszközökkel sehol sincsenek a konyhán dolgozók ellátva. És itt nem a lábosokra fazekakra gondolok, hanem a tálalásra.

Személyes tapasztalatom, hogy harcolnom kell a felszólgállókkal, hogy nagyobb tányérokat adjanak be tálalásnál, mert így esztétikussabban tudunk tálalni a vendégeknek, akik megtiszteltek bennünket, hogy bejöttek az éttermünkbe egy ebédre vagy egy vacsorára. És mi is tiszteljük meg őket azzal, hogy lelkiismeretessen végezzük a dolgunkat. Mert a tálalás is ugyanolyan része a műsornak, mint bár mi más az egésznapos munkában. Reagálás a "felszólgáló" részéről, - "..és ettől most jobb lett az étel?". undorító, megnyilvánulás. Jellemző hozzáállás. És ezt egy olyan öreg "szaki" mondja, akire állítólag a felszolgáló fiatalok felnéznek. Hiába, sok még a megoldandó probléma, de ezt is mint minden mást, közössen kel megoldanunk.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro


A bejegyzés trackback címe:

https://usubufood.blog.hu/api/trackback/id/tr67518085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása